Thuisverpleging te Ninove - Home
Thuisverpleging te Ninove - Saskia Van Eesbeek Bachelor in de Ziekenhuisverpleegkunde
 Vraag en antwoord over de Zelfstandige Verpleegkundige
 
 
Wat zijn Zelfstandige Verpleegkundigen?
Verpleegkundigen kunnen ook op zelfstandige basis werken net zoals kinesisten en dokters. De zorgvrager staat centraal in de thuiszorg. De zelfstandige verpleegkundigen garanderen een hoge kwaliteit van verzorging en bieden wondzorg, toilet, inspuiting, enz…
 
Hoe werken zij?
Zelfstandige verpleegkundigen werken meestal alleen of in teamverband van 2 tot 5 verpleegkundigen. Daardoor kunnen zij zeer soepel inspelen op de noden van de patiënt of op de medische wensen van de arts.
Doordat de verzorging steeds door verpleegkundigen gebeurt ontstaat er een hechte vertrouwensrelatie. We staan zelfs 7 dagen op 7 paraat, inclusief zon - en feestdagen.
Een samenwerking is een must in de thuiszorg. Daarom zullen zelfstandige verpleegkundigen steeds trachten samen te werken met andere zorgverleners: huisarts, kinesitherapeut, ziekenhuis, apotheker, gezinshelpster, enz… met blijvend aandachtspunt het belang van de zorgvrager.
 
Wat kost het?
Thuisverpleging is GRATIS! Verzorgd worden door een georganiseerde dienst of door een zelfstandige verpleegkundige maakt financiëel geen verschil. In de praktijk maken de meeste verpleegkundigen gebruik van het derdebetalerssysteem, waarbij zij rechtstreeks factureren aan de ziekteverzekeringsinstelling.
Als verpleegkundigen zijn wij aangesloten bij het RIZIV. Ons RIZIV-nummer laat ons toe om u tegen terugbetalingstarief te verzorgen, u betaalt dus niets.
De facturatie wordt door ons naar uw mutualiteit verstuurd en zij vergoeden ons voor de geleverde prestaties.
Het heeft ook geen bij welke mutualiteit je aangesloten bent, de prestaties worden door alle mutualiteiten en verzekeringsmaatschappijen aanvaard.
Zelfstandige verpleegkundigen vragen nooit lidgelden of extra andere bijdragen aan de patiënt.
 
Hoe kan je beroep doen op de zelfstandige verpleegkundige?
De huisarts is de best geplaatste persoon om met jou uit te zoeken welke verpleegkundige hulp je precies nodig hebt. Voor verpleegkundige zorgen heb je trouwens een doktersattest nodig, met uitzondering van de 'hygiënische zorg'
(gedeeltelijke of volledige hulp bij het wassen en/of aankleden van een patiënt) is er geen voorschrift vereist.Deze aanvraag wordt door de verpleegkundige rechtstreeks aan uw mutualiteit overgemaakt dewelke ons vergoed voor de geleverde prestatie.
 
 
We hopen dat u vindt wat u zoekt! Een Zelfstandige THUISVERPLEEGKUNDIGE is er op gericht u een zo goed mogelijke service te bieden. Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om aan uw verwachtingen te voldoen.
 
 
Met het brede aanbod dat wij beschikbaar hebben, vindt u vast en zeker wat u zoekt. Neem een kijkje op de website en als u vragen of opmerkingen heeft, neemt u gerust contact met ons op.
 
 
Van Eesbeek Saskia
9400
0476/256 000
 
 
 
Nuttige links
 


 


 
 
 


 
 
zooplus.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint